Strøgformand: “Lavere huslejer i vente”

Finanskrisen har også ramt butiksejerne på Strøget i Aarhus. Men Strøgets formand, Lars Svendsen, siger, at kommende huslejenedsættelser vil sætte en stopper for butiksdød.

Af Kristian Volden

De høje huslejer på Strøget i Aarhus, der kom som følge af det økonomiske opsving før finanskrisen, er på vej ned. Det er i hvert fald Strøgets formand, Lars Svendsens, forventning.

”I nogle tilfælde kan én kvadratmeter koste 5000 kroner om året, og de priser tror jeg simpelthen ikke kan holdes oppe længere. De gør det umuligt at sælge varer nok til at honorere kravet.”

Flere vil vinde i retten

Før finanskrisen var der flere eksempler på, at lejere trak deres udlejer i boligretten, fordi de følte, at de betalte en urimelig høj husleje. Men for det meste vandt udlejerne sagerne. Lejerne havde nemlig svært ved at argumentere for lavere leje, fordi vilkårene var ens for de fleste.

”I dag er det tydeligt, at huslejerne har nået et niveau, som giver lejerne problemer. Derfor vil flere lejere få medhold i deres sager i boligretten.”

Lars Svendsen forventer desuden, at flere og flere lejere vil prøve at rettens vej for at sikre deres overlevelse.

Nødvendigt med ejendomsmæglere

I modsætning til tidligere er butiksejerne i dag nødt til at hyre ejendomsmæglere, når de vil eller er tvunget til at skille sig af med deres lokaler. Efterspørgslen er nemlig faldet enormt. Tidligere skulle butiksejeren bare gribe i sin skuffe og fiske et af de telefonnumre op, som interesserede lejere havde givet dem.

”I dag skal der en stor indsats til for at finde interesserede, fordi det er for dyrt. Det gør selvfølgelig det hele meget besværligt, og det kan kun afhjælpes ved at sænke huslejerne.”

Masser af lukninger

På Strøgets generalforsamling den 28. april tordnede Lars Svendsen mod de høje huslejer.

”Jeg har ikke konkrete tal på det, men det er min klare overbevisning, at der har været flere butikslukninger og ejerskifter i de sidste fire-fem år end i de forrige 100 år.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *