Midttrafik tager cyklerne i brug

Rene Wiborg er holdkaptajn for Midttrafiks cykelhold

Kampagnen ”Vi cykler til arbejde” er i gang, og Midttrafik deltager med to hold, Jernhingstene og Jernhopperne. Jernhingstenes kaptajn, René Wiborg, er glad for deltagelsen og håber, at flere medarbejdere vil vælge cyklen i fremtiden.

Tekst: Louise Engelst
Foto: Malte Kristiansen

Frisk luft i lungerne, motion og noget at snakke om i kaffepausen. Det er nogle af de ting, som deltagerne i ”Vi cykler til arbejde” får. Maj måned står i cyklens tegn.

”Det er et motiverende og godt projekt, som jeg gerne vil støtte op om,” siger Jernhingstenes kaptajn René Wiborg om holdets deltagelse. Han ser kampagnen som en positiv måde på at få motion i hverdagen.

Fri transport – nej tak i hverdagen

Selve kampagnen betyder ikke det store i hverdagen for René Wiborg, der også normalt bruger cyklen som transport mellem arbejdet og hjemmet.

”Jeg hader at sidde på en kondicykel, jeg vil have noget natur, når jeg cykler,” siger René Wiborg. Han er glad for at udnytte sin transporttid til at få motion, og selvom han har et frikort til bussen, foretrækker han cyklen i hverdagen.

Ikke længere, men oftere

De deltagere, der allerede cykler ofte til arbejde, cykler den samme rute, men mange af de dårlige undskyldninger er droppet.

”De tør godt cykle, selvom det drypper nu,” siger René Wiborg. Medarbejderne støtter hinanden, og de håber deres fælles trampen i pedalerne vil udløse rejsepræmien. De ved det er svært, da over 1900 hold deltager. Selv har han kun skippet cyklen en gang i kampagnen, København var alligevel for langt væk.

Hingstene jagter hopperne

Midttrafik har både et herre- og et damehold med i kampagnen ”Vi cykler til arbejde,” hvilket giver udslag i en lille interne konkurrence. Sidste år vandt kvinderne, og de fører også nu den godmodige konkurrence. Selvom René Wiborg gør sit, tror han, at kvinderne vinder igen i år.

”Jeg ved ikke om de er seje, men de har mere rygrad end os. På nær lige mig, selvfølgelig,” siger René Wiborg

Læs også: Din cykelsti til arbejde bliver bedre og Fat cyklen og forbedr fællesskabet

Faktaboks:

Vi cykler til arbejde-kampagnen er arrangeret af Dansk Cyklist Forbund og Dansk Firmaidrætsforbund for at få flere danskere til at cykle. Kampagnen løber i år i dagene 2. – 31. maj.

I år deltager der 93180 personer fordelt på 9119 hold. Region Hovedstaden har størst deltagerantal, men det er også de deltagere der cykler længst i gennemsnit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *