Fat cyklen og forbedr fællesskabet

Bilen er sat i garagen, mens cyklen er gjort forårsklar. Den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde” er i fuld gang, og landet over trampes der i pedalerne. Sundhed er på programmet, men det er ikke det eneste positive afkast.

Af Louise Engelst

”At deltage i sociale arrangementer med arbejdspladsen er med til at få fællesskabsfølelsen i top, da man lærer sine kollegaer at kende på en anden måde. De ansatte er fælles om en oplevelse og har noget at snakke om,” siger erhvervspsykolog Anton Eg Andersen.

Fællesskabsfølelsen kommer ikke kun fra snak, men også fra den støtte der kommer de ansatte imellem. De støtter hinanden under forløbet, og det hjælper på arbejdsmiljøet. Den støtte er god for den enkelte ansatte, siger Anton Eg Andersen.

Anton Eg Andersen anbefaler virksomheder at deltage i de forskellige sundhedsarrangementer, da der er så positive effekter på både den psykiske og fysiske sundhed for de ansatte.

Tilbage til motionen, så fjerner den ikke kun elskovshåndtagene.

”Motion er en god måde at afhjælpe stresshåndtering. Når de ansatte får det bedre af motionen, giver det arbejdet et løft, fordi det psykiske stress fjernes,” siger Anton Eg Andersen.


Fakta:

“Vi cykler til arbejde”-kampagnen er arrangeret af Dansk Cyklist Forbund og Dansk Firmaidrætsforbund for at få flere danskere til at cykle. Kampagnen løber i år i dagene 2. – 31. maj.

I år deltager der 93180 personer fordelt på 9119 hold. Region Hovedstaden har det største deltagerantal, men også de deltagere der cykler længst i gennemsnit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *