Din cykelsti til arbejde bliver bedre

Københavns Kommune vil sammen med 17 andre kommuner og Region Hovedstaden forbedre forholdene for cykelpendlere i Københavnsområdet. Såkaldte cykelsuperstier skal gøre det mere attraktivt for pendlerne at vælge cyklen. De første ruter er klar til efteråret.

Af Kristoffer Lottrup

125.000 mennesker pendler dagligt ind og ud af København. Kun 16.000 vælger cyklen. Det vil Københavns Kommune gerne lave om på ved at anlægge såkaldte cykelsuperstier, som er ekstra brede og af en høj standard. Desuden er det planen, at cyklisterne kan få pumpet cyklen, få gratis vand og masser af trafikinformation, hvis de benytter sig af cykelsuperstierne.

”Det handler om at få billisterne til at vælge cyklen. Det er der en række fordele ved. Vi vil få færre kødannelser, forbedre folkesundheden og nedsætte CO2-udledningen,” siger trafikplanlægger Henriette Syrak Lund fra Københavns Kommune.

Efter planen skal der laves cykelsuperstier på tværs af 18 kommuner i hovedstadsområdet, og allerede til efteråret forventes de første ruter klar.

Læs også: Midttrafik tager cyklerne i brug og Fat cyklen og forbedr fællesskabet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *